Следвайте Гласове в Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който

...
Следвайте Гласове в Имаме още едно отсъствие. Един гербаджийски боклук, който
Коментари Харесай

Морфов: Изхвърлихме гербаджийския боклук от Хъшове! Биков: Това е политкомисарство в Народния театър

Следвайте " Гласове " в 
" Имаме още едно неявяване. Един гербаджийски отпадък, който изхвърлихме от представлението ". Това споделя режисьорът Александър Морфов във видео, публикувано във фаейсбук от някогашния народен представител на ГЕРБ Тома Биков. Става дума за артиста от постановката Евгени Будинов, който беше народен представител от същата партия.

 

" Съжалявам, само че в никакъв случай не съм крил своите антипатии към Банкя, Борисов и сие. Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да е част от нашето зрелище ", споделя режисьорът, който надраска вратата на пиара на Народния спектакъл Велислава Кръстева, тъй като е от Движение за права и свободи.
В записа Морфор споделя и за позвъняване от Будинов.

" Той ми се обади преди седмица. И споделя: " Сашо, какво правиш, по какъв начин си? Няма ме в разпределението. Няма ли да вземам участие? " Не, няма да участваш. Ние с теб сме противоположности. Харесвам те като актьор, само че като човек не те одобрявам ", споделя Морфов, евентуално пред трупата от постановката.
 

Евгени Будинов
" Ако аз се отрека обществено от всичко, от тях, имам ли късмет? Сгреших, само че бях заставен ", помолил се Будинов. Морфов му споделил със поговорка, че всичко е допустимо. После съжалил, че е наранил артиста.
" С Евгени бяхме сътрудници в 44-ото национално заседание като част от парламентарната група на ГЕРБ. Думите на Александър Морфов са произнесени във връзка отстраняването на Евгени от представлението " Хъшове " в Народния спектакъл. В записа самият Морфов споделя, че Евгени има актьорски качества, само че не може да бъде част от представлението поради своите разбирания. С две думи, повода Евгени Будинов да бъде отхвърлен от представлението е, че симпатизира на ГЕРБ и го декларира обществено ", разяснява Тома Биков.
" Впрочем, през лятото той ми се обади, с цел да ми каже, че са го отстранили от " Хъшове " по политически аргументи. Признавам си, че тогава ми беше мъчно да допускам, че сходно нещо би могло да се случи в Народндия спектакъл. След като изгледах записа, си давам сметка, че казусът е надалеч по-дълбок от това, дали Евгени Будинов ще взе участие в едно или друго зрелище. От записа излиза наяве, че разделянето и партизанлъкът са стигнали толкоз надалеч, че са станали водещ сюжет даже в институция като Народния спектакъл ", споделя още Биков. Според него неоспорим факт е, че Александър Морфов е надарен режисьор и има правото на своите политически убеждения. Подобно право обаче имал и всеки, който работи освен в Народния спектакъл, а където и да било.
 

Тома Биков СНИМКА: Николай Литов

" Защото България към момента е свободна страна и политическите възгледи не са определящи за кариерното развиване на който и да било. В Народния спектакъл работят едни от най-хубавите български артисти и всеки от тях евентуално има своята позиция по политическите тематики. Всеки от тях има правото да показва тази позиция обществено и в случай че погледнем предизборните акции от последните години ще забележим, че артисти и режисьори от първата ни сцена са подкрепяли разнообразни политически сили. Това нито ги е направило по-малко надарени, нито им е попречило да радват публиката в театъра и киното. Надявам се, че след края на злощастното министерстване на Велислав Минеков, което токсини атмосферата в целия културен бранш, партизанлъкът и политкомисарството в българската просвета ще приключат и българските културни дейци още веднъж ще могат да работят умерено и оттатък политическите си пристрастия. Защото в изкуството би трябвало да има място за всеки надарен човек, без значение от политическите му пристрастия ", кочентира Тома Биков.

Източник: " 24 часа "
 
 
 
05 Фев 2023705 Фев 202362105 Фев 2023109205 Фев 202383105 Фев 202388005 Фев 2023849КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023363811 Яну 2023224928 Яну 2023296426 Яну 2023569
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР